Kes wanita hina Islam ditangguh kerana tertuduh sakit perut

Kes wanita hina Islam ditangguh kerana tertuduh sakit perut

KUALA LUMPUR - Perbicaraan kes Siti Nuramira Abdullah di Mahkamah Sesyen di sini pada Rabu atas tuduhan menyebabkan rasa tidak harmoni dalam kalangan orang Islam ketika membuat persembahan tahun lalu ditangguhkan ke 17 April ini, selepas wanita itu dimasukkan ke hospital akibat masalah kesihatan.

Semasa prosiding di hadapan Hakim, Nor Hasniah Ab Razak, peguam R Sivaraj yang mewakili Siti Nuramira berkata, anak guamnya dimasukkan ke wad kecemasan Pusat Perubatan Universiti Malaya (PPUM) pada malam Selasa.


“Penjamin dalam kes ini telah ke PPUM untuk mendapatkan dokumen berkaitan sebelum diberikan kepada mahkamah.

“Saya mendapat maklumat daripada penjamin, selain salinan digital MC, ada resit bayaran rawatan di PPUM,” katanya

Mahkamah menetapkan prosiding pada Rabu untuk menyambung perbicaraan kes dengan saksi pertama pendakwaan memberi keterangan dalam sesi pemeriksaan balas oleh pihak pembelaan.

Dalam prosiding pada Selasa, Sivaraj memberitahu mahkamah, anak guamnya diberikan cuti sakit selepas didiagnos mengalami viral gastroenteritis akibat demam, muntah dan kekejangan perut

Katanya, salinan digital sijil cuti sakit daripada Siti Nuramira telah melalui aplikasi ‘WhatsApp’ dan penjamin wanita itu sudah diminta hadir ke mahkamah membawa surat berkenaan serta menjelaskan isu ketidakhadirannya.

Pada 13 Julai tahun lalu, Siti Nuramira, 27, mengaku tidak bersalah atas pertuduhan itu, yang didakwa dilakukan di Restoran Crack House Comedy Club, 24 Lorong Rahim Kajai 14, Taman Tun Dr Ismail (TTDI), Brickfields, jam 6 petang, pada 4 Jun 2022.

@liputan7official

Kongsikan artikel ini kepada kenalan anda supaya mereka juga tahu apa yang anda tahu!Join channel Telegram Liputan7 untuk update berita tanpa had!