Bomba selamatkan warga emas rebah seorang diri di tandas


Bomba selamatkan warga emas rebah seorang diri di tandas

“Difahamkan mangsa tinggal seorang diri di rumah tersebut,” ujarnya.


ALOR GAJAH – Seorang warga emas diselamatkan pasukan bomba selepas rebah di pintu tandas rumahnya di Kampung Padang Dekat, Pengkalan Balak, Masjid Tanah, di sini, hari ini.

Komander operasi dari Balai Bomba dan Penyelamat (BBP) Masjid Tanah, Pegawai Bomba Kanan I (KUP), Ab. Aziz Ismail berkata, pihaknya menerima panggilan kecemasan pada pukul 8.21 pagi dan sepasukan sembilan anggota dikejarkan ke lokasi kejadian.

“Pihak bomba menerima laporan daripada jiran mangsa dikenali sebagai Ain memaklumkan seorang warga emas dikhuariti terkunci di dalam rumahnya.

“Setiba di lokasi, kita dapati pintu rumah tersebut dalam keadaan berkunci dan setelah pintu berjaya dibuka kita menemukan seorang warga emas terbaring di tandas dalam keadaan lemah,” katanya.

Tambahnya, mangsa kemudian diserahkan kepada pegawai perubatan Kementerian Kesihatan (KKM) untuk memberikan rawatan lanjut.


“Difahamkan mangsa tinggal seorang diri di rumah tersebut,” ujarnya.

@liputan7official

Kongsikan artikel ini kepada kenalan anda supaya mereka juga tahu apa yang anda tahu!Join channel Telegram Liputan7 untuk update berita tanpa had!