Wanita bakar Al-Quran kerana tekanan perasaan

Wanita bakar Al-Quran kerana tekanan perasaan

"Siasatan awal mendapati suspek mengalami tekanan perasaan akibat masalah keluarga," katanya

KUALA LUMPUR - Seorang wanita tempatan ditahan kerana disyaki membakar helaian naskah al-Quran dalam kejadian di parkir sebuah premis di Jalan Ampang, di sini pada Khamis.

Ketua Polis Daerah Dang Wangi, Asisten Komisioner Noor Dellhan Yahaya berkata, suspek yang bekerja sebagai pengawal keselamatan itu ditahan di tempat kejadian pada jam 2 pagi tadi.

"Siasatan awal mendapati kejadian berlaku di laluan tangga 2, tempat letak kereta di sebuah premis di Jalan Ampang pada 8 Disember jam lebih kurang jam 1.15 pagi.

"Motif kejadian masih belum jelas, namun siasatan awal mendapati suspek mengalami tekanan perasaan akibat masalah keluarga," katanya dalam kenyataan pada Khamis.

Noor Dellhan berkata, ujian urin mendapati suspek yang berusia 32 tahun tidak berada di bawah pengaruh alkohol ataupun dadah.


"Semakan rekod kesihatan juga mendapati suspek tiada rekod masalah mental.

"Suspek direman empat hari bermula Khamis bagi membantu siasatan di bawah Seksyen 295 Kanun Keseksaan dan Peraturan 25(1)(n) Peraturan-Peraturan Pendaftaran Negara (tidak bawa kad pengenalan)," ujar beliau.

@liputan7official

Kongsikan artikel ini kepada kenalan anda supaya mereka juga tahu apa yang anda tahu!Join channel Telegram Liputan7 untuk update berita tanpa had!