TEMPATAN - Bapa bunuh anak selepas dera dan puku mangsa secara kejam

Jalan kaki bawa mayat anak dalam beg, bapa bvnuh anak(9 tahun) kerana tak tahan dengar mangsa menjerit ekoran didera dan dipukul secara kejam olehnya

KUALA LUMPUR – Entah apa yang merasuk seorang lelaki apabila tergamak membunuh anak sendiri sebelum menanam mayat kanak-kanak itu di tepi anak su­ngai di Jalan Bellamy di sini bagi menyembunyikan tembelang jahatnya.

Difahamkan, dia membunuh kanak-kanak berusia sembilan tahun itu selepas tidak tahan mendengar mangsa menjerit ekoran didera dan dipukul secara kejam olehnya.

Mayat mangsa kemudian disumbat ke dalam beg lalu dibawa dengan ke lokasi tersebut dengan berjalan kaki. Jarak rumah sewa mereka di Jalan Pudu dengan Jalan Bellamy kira-kira 3.8 kilo­meter (km).

akibat dihentak de­ngan objek tumpul,” katanya.

Ujar Noor Dellhan, semakan mendapati suspek mempunyai dua rekod jenayah lampau bersabit Seksyen 448/379 Kanun Ke­seksaan iaitu menceroboh rumah dan curi, namun telah dihukum.

“Satu lagi kes bersabit ke­salahan mengikut Seksyen 380 Kanun Keseksaan iaitu mencuri dalam bangunan,” katanya.

Suspek kini direman selama tujuh hari bagi membantu siasatan mengikut Seksyen 31(1)(a) Akta Kanak-kanak 2001 dan Seksyen 302 Kanun Keseksaan iaitu bunuh yang membawa hukuman gantung sampai mati jika sabit kesalahan.

@liputan7official

Kongsikan artikel ini kepada kenalan anda supaya mereka juga tahu apa yang anda tahu!Join channel Telegram Liputan7 untuk update berita tanpa had!