VIDEO - Lamborghini kena langgar pikap ketika membelok, padah potong barisan

Lamborghini kena langgar pikap ketika membelok, padah potong barisan

"Menerusi rakaman yang dimuat naik oleh pengguna media sosial, jelas dilihat pemandu Lamborghini merah telah memotong barisan kenderaan lalu membelok ke kanan sewaktu isyarat lampu kuning."

TULAR di Thailand sejak semalam dua klip video memaparkan sebuah kenderaan pacuan empat roda (4X4) melanggar Lamborghini merah ketika membelok ke kanan.

Kejadian berlaku di persimpangan lampu isyarat berdekatan Lapangan Terbang Sukhothai di utara Thailand pada pukul 6 petang semalam

Memetik laporan The Thaiger, kemalangan berlaku sewaktu pemandu Lamborghini bersama beberapa buah kereta mewah berkonvoi untuk ke Sukhotai.

Menerusi rakaman yang dimuat naik oleh pengguna media sosial, jelas dilihat pemandu Lamborghini merah telah memotong barisan kenderaan lalu membelok ke kanan sewaktu isyarat lampu kuning.

Malangnya, Lamborghini tersebut dilanggar sebuah pikap yang datang dari arah bertentangan sehingga menyebabkan kenderaan berpusing.

Mengulas lanjut, seorang pengguna media sosial mendakwa pemandu Lamborghini telah memarahi pemandu 4X4 yang merupakan ibu saudaranya kerana mengakibatkan kemalangan.

Malah, warganet juga meluahkan kebimbangan sekiranya pihak polis akan meletakkan kesalahan kepada pemandu 4X4.

Bagaimanapun, Jurucakap Balai Polis Sawan Kalok dalam kenyataan berkata, kedua-dua pemandu telah bersetuju untuk menyelesaikan kes itu dengan memberikan pampasan.


Pemandu Lamborghini dilaporkan membayar pampasan dan kos membaiki kepada pemandu pikap.


Malah, tiada pertuduhan dikenakan terhadap pemandu Lamborghini itu.
@liputan7official

Kongsikan artikel ini kepada kenalan anda supaya mereka juga tahu apa yang anda tahu!Join channel Telegram Liputan7 untuk update berita tanpa had!