VIDEO - Disangka sarang, burung bertengek atas rambut lelaki ketika jalan-jalan

Disangka sarang, burung bertengek atas rambut lelaki ketika jalan-jalan


Cerita-cerita dan juga kejadian-kejadian pelik yang menghiburkan sering kali berlegar-legar di seluruh pelusuk media sosial sama ada luar mahupun dalam negara hingga ada yang diluar jangkauan kita sebagai seorang manusia. 

Sebelum ini, media ada kongsikan beberapa kisah pelik yang telah berjaya menarik perhatian umum seperti kanak-kanak yang suka dengan ikan mentah hingga bawa ke tempat tidur dan tidur bersama-sama. 

Selain itu, terdapat juga kisah seorang kanak-kanak perempuan yang menangis teresak-esak kerana tidak mahu mukanya disamakan dengan ayahnya. Dia lebih suka jika wajahnya mirip ibu berbanding bapanya. Kejadian ini berlaku di luar negara iaitu China. 

Terbaru, kisah pelik yang ingin kami k0ngsikan pada hari ini mengenai sebuah video yang berjaya meraih satu juta tontonan di aplikasi TikTok dimana seekor burung yang bertenggek di atas kepala seorang lelaki. 

Menerusi video yang tular dikongsikan di tiktok, dapat dilihat dengang jelas seekor burung pipit yang ‘singgah’ di atas kepala seorang lelaki yang memiliki potongan rambut jenis keriting.
Dalam pada itu, burung tersebut juga dilihat sangat selesa dan sangat jinak ketika berada di atas rambut lelaki tersebut sehingga tidak berganjak atau terbang apabila lelaki tersebut menyentuhnya. 

@liputan7official

Kongsikan artikel ini kepada kenalan anda supaya mereka juga tahu apa yang anda tahu!Join channel Telegram Liputan7 untuk update berita tanpa had!